Search
Close this search box.

Морски приключения

хотел Тинтява, 3* или хотел Роял, 4*, Златни пясъци

Навигация

Образователни направления

Обекти

История и археология

“Аладжа манастир” (Варна)
Нос Калиакра (Каварна)

Биология, биоразнообразие и екологияУниверситетска ботаническа градина (Балчик)
Аквариум (Варна)
Зоологическа градина (Варна)
Георграфия и икономикаВоенноморски музей (Варна)
Морска градина

Програма

1ви ден: Отпътуване. Туристическа програма във Варна: Посещение на Военно – морския музей, Аквариума. Разходка в Морската градина и посещение на Зоологическа градина Варна. Настаняване. Следобедна закуска. Среща с екипа на програмата. „Чувам земята“ – правила за поведение и запознаване с територията на комплекса. Първа среща с морето. Вечеря. „Да се запознаем“- дрескод „ Синьо“, вечерна програма под открито небе.

2ри ден: Програма „За ранобудните“. Закуска. Плаж. Игри на плажа. Конкурс “Пясъчни фантазии“ Обяд. Тих час. Басейн. Вечеря. Кино вечер. Нощувка.

3ти ден: Програма „За ранобудните“. Закуска. Плаж. Обяд. Туристическа програма: Нос Калиакра е вдаден на 2 километра навътре в морето и наподобява полуостров, представлява природен и археологически резерват и един от Стоте национални туристически обекта., намира се в югоизточната част на Добруджанското плато. На носа има музей, ресторант, морски фар, морската радиолокационна станция, метеорологична станция и параклис. Ботаническа градина Балчик. Създадена е през 1955 г. Заема площ от 194 дка, като голяма част от територията ѝ е със статут на защитена местност – част от Арихитектурно-парков комплекс „Двореца“ – групов паметник на културата от национално значение, който е бивша лятна резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. По протежението на морския бряг, на терен с голяма денивелация са обособени тераси – градини, свързани помежду си със стръмни стълби, зелени тунели и арки. Връщане в хотела. Вечеря. Балканска хоротека. Нощувка.

4ти ден: Програма „За ранобудните“. Закуска. Отпътуване за Варна. Турнир фризби и плажен волейбол с водна топка. Вечеря. Морски истории – Нептунова вечер. Нощувка.

5ти ден: Програма „За ранобудните“. Сбогуване с морето. Закуска. Освобождаване на стаите до 9:00 часа. Анкета. Отпътуване. Посещение на Аладжа манастир „Света троица“ -най-известният средновековен скален манастир по българското Черноморие, обитаван от монаси-отшелници през XIII – XIV век. Обяд – сух пакет.

Цена

500 BGN за ученик от 1ви до 11ти клас
 • Цената включва: транспорт с категоризиран автобус /микробус, 4 закуски, 4 обяда, 4 вечери, ползване на външен басейн по програма, туристическа програма, образователна програма, входни такси и беседи, авторска програма осигурена от квалифицирани аниматори, екскурзоводи, водачи и инструктори, вечерна анимация, медицинска застраховка ЗК Лев Инс с лимит на отговорност 1000 лв., медицинско обслужване, педагогическо обслужване, ДДС.

Хотели по програмата

Хотел Тинтява,3* Златни пясъци

Местоположение: Парк хотел Тинтява,3*, се намира на 200 м от морския бряг в централната част на курорта Златни пясъци. Обкръжен от вековна и живописна гора, този уютен и удобен хотел е добър избор за незабравима ваканция.
В комплекса: Открит басейн с чадъри и шезлонги, ресторант интернационална кухня, лоби бар . На разположение е открита сцена за аеробика и анимация с амфитеатрално разположение на седалките, волейболно игрище с пясъчна настилка. За развлечение и удобство на гостите има зала с билярдна маса, детски игрални автомати и други забавни игри. Безплатен Wi-Fi интернет в фоайето и платен в стаите. Платени интернет и GAMES киоски в лобито на втори етаж.
Стаи: Стилно обзаведени /15 кв./ разполагат с две единични легла и едно допълнително, климатик, гардероб, LED телевизор, мини бар, работно бюро, телефон, баня с душ кабина, сешоар, балкон.
Хранене: Триразово изхранване /закуска, обяд, вечеря/ блок маса с осигурена вода по време на храненето. В менюто има голям избор от супи, салати, основни ястия, плодове, десерти.
Плаж и басейн: На 200 метра от хотела, обособено място на централния плаж, осигурено обезопасяване от концесионера.. Басейнът на хотела е само за неговите гости има спасител с работно време от 9 до 18 часа.
Безопасност: Хотелът е ограден и има денонощно видеонаблюдение.
Медицинско обслужване: денонощно – медицинско лице при повикване от частен медицински център Златни пясъци и Спешна помощ Варна.


Хотел Роял,4* Златни пясъци

Местоположение: Хотел Роял е разположен в централната част на к.к. Златни пясъци, на няколко минути от плажната ивица и разполага с прекрасен, панорамен изглед към целия комплекс. В близост до хотел Роял има много магазини, ресторанти и кафенета. Хотелът се намира на 5 мин. пеша от развлекателния воден център Акваполис.
Разположен е в полите на природен парк Златни пясъци, курорта предлага комбинация от невероятен слънчев плаж и кристално чиста вода от една страна и свеж и прохладен въздух, благодарение на планинския релеф от друга.
В комплекса: Хотелът разполага със 150 стаи, в това число двойни и единични, 14 етажа и 2 асансьора. Базата на обекта включва: ресторант с открита, амфитеатрална тераса; пицария; барбекю тераса; лоби бар; бар-басейн; вътрешен басейн с детскa секция; външен басейн; отделен външен детски басейн с 4 водни пързалки; детска площадка; лекар на повикване, сауна; фитнес кът; магазин; мултифункционално спортно игрище; обмяна на валута; зала с оборудване, използвана за анимация, конференции и различни събития с капацитет до 160 места.
Стаи: Двойни, тройни стаи – всички стаи са с климатик, балкон, телефон, хладилник, сателитна телевизия, сешоар, баня/тоалет. Настаняването на групите е в
Хранене: Четириразово изхранване /закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря/ блок маса с осигурена вода през целия ден, сокове чай по време на храненето. В менюто има голям избор от супи, салати, основни ястия, десерти. Ресторантът предлага любимите храни на децата пица и сладолед и много плодове.
Плаж и басейн: На 300 метра от хотела, обособено място на централния плаж, осигурено обезопасяване от концесионера.. Басейнът на хотела е само за неговите гости има спасител с работно време от 9 до 18 часа.
Анимация: през целия ден – дневна и вечерна програма.
Безопасност: Хотелът е ограден и има денонощно видеонаблюдение.
Медицинско обслужване: денонощно – медицинско лице при повикване от частен медицински център Златни пясъци и Спешна помощ Варна.

График на смените

# Период Възраст Брой места
1 смяна 02.06 – 06.06.2024 1-5 клас 44 места
2 смяна 09.06 – 13.06.2024 1-5 клас 44 места
3 смяна 16.06 – 20.06.2024 1-5 клас 44 места
4 смяна 23.06 – 27.06.2024 1-5 клас 44 места
5 смяна 30.06 – 04.07.2024 1-11 клас 44 места
6 смяна 07.07 – 11.07.2024 1-11 клас 44 места
7 смяна 17.07 – 21.07.2024 1-11 клас 44 места
8 смяна 14.07 – 18.07.2024 1-11 клас 44 места
9 смяна 21.07 – 25.07.2024 1-11 клас 44 места
10 смяна 28.07 – 01.08.2024 1-11 клас 44 места
11 смяна 04.08 – 08.08.2024 1-11 клас 44 места
12 смяна 11.08 – 15.08.2024 1-11 клас 44 места
13 смяна 18.08 – 22.08.2024 1-11 клас 44 места
14 смяна 25.08 – 29.08.2024 1-11 клас 44 места
15 смяна 01.09 – 05.09.2024 1-11 клас 100 места

Концепция

Авторската програма „Синьо лято“ напълно съответства с целите на Националната програма „България – Образователни маршрути“.
Посещението на различни обекти, свързани с историята и културата на България, общуването с природата, физическата активност и здравословния начин на живот, придобиване на нови умения и знания, емоционални преживявания, формират активно съзидателно отношение към света, креативност и самоуважение.
От изключителна важност за личностното израстване на учениците са, движението, контакта с природата в духа на утвърдените български нравствени ценности и традиции.
Програмата работи в посока изграждане на трайни навици за формиране на умения за учене през целия живот, практическо осмисляне на наученото и мотивиране за прилагане на изследователски подходи. Участниците в програмата придобиват знания чрез преживяване извън училището, в реална среда чрез различни образователни маршрути. Подобряват своите физически възможности, укрепват, учат се да съпреживяват и да си помагат.

Общи условия

 • Оферираните цени са за група от минимум 44 участника /40 ученика и 4 ръководители/. Възможни са комбинации от различни училища от един регион на по малки групи.
 • Настаняването на децата е в стая по двама и трима на редовни легла. Настаняването на ръководителите в близост до децата в двойни стаи. Медицинското лице се настанява в единична стая.
 • Транспортът е организиран с автобус отговарящ на изискванията за превоз на деца и ученици, съгласно действащите разпоредби с необходимия брой места.
 • Изхранването на децата е на блок маса по меню, съобразено с изискванията като по време на храненето е осигурена вода.
 • При неподходящи метеорологични условия има предвидена алтернативна програма.
 • При групи от 100 човека програмата се реализира на модулен принцип с ротация.
 • По време на лагера има представител на ТА Лоял Травел ЕООД.
 • Командировъчните за ръководителите придружаващи децата са за сметка на Изпълнителя, съобразно законовите разпоредби и направените договорки.
 • Начините на плащане, отказ и анулации, срокове – са фиксирани в договора между Лоял Травел ЕООД и училището.
 • Ученическите туристически и пакети и свързани туристически услуги е съобразени с Наредбата за детските и ученически туристически пътувания към Закона за туризъм и НП България – образователни маршрути.
 • Всички необходими бланки и документи от страна на туристическата агенция се подготвят и предават на Възложителя след потвърждение за пътуването.

Онлайн заявка

Допълнителна информация

За въпроси и запитвания

info@loyal-school.com
+359 2 983 52 83
+359 878 141 122

Можете да изтеглите информацията за програмата и заявката за резервация в pdf формат и да ги принтирате и изпратите по e-mail.

Можете да направите заявка за маршрут с различна продължителност и различна дестинация. Изпратете запитване.